AANGEZICHTSVERJONGING

Alle informatie over dit onderwerp vindt u op

Met injectables

Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in onze lichaamsprocessen, hoe goed onze genen ook zijn. Dit heeft invloed op hoe we ons voelen, maar ook op ons uiterlijk. Het verouderingsproces van ons gezicht is hier een voorbeeld van.

Schermafbeelding 2017-01-09 om 18.25.53

Rimpels en plooien

Qua rimpels en plooien maken we een onderscheid in

  • Statische rimpels en plooien: ontstaan door volumeverlies en vermindering in de kwaliteit van de huid. Deze rimpels zijn mild en oppervlakkig aan het begin van het verouderingsproces en worden dieper naarmate de tijd verstrijkt.
  • Dynamische rimpels of mimiekrimpels: ontstaan door verandering in de spieractiviteit.

Is een behandeling met injectables pijnlijk?

Met een plaatselijke verdoving of verdovingszalf kunnen de meeste mensen deze behandeling comfortabel ondergaan.

Heeft behandeling met injectables geen onnatuurlijk effect?

Mits goed gedaan, is het effect van injectables subtiel met een duidelijk maar zeker niet onnatuurlijk effect.

Meer informatie vindt u op

Botulinetoxine (bv BOCOUTURE® of BOTOX®)

Wat is Botulinetoxine type A?

Cosmetisch wordt botulinetoxine gebruikt om de aangezichtsspieren selectief tijdelijk te verlammen en zodoende ‘dynamische’ rimpelvorming te onderdrukken. De klassieke plaatsen waar botox kan worden geïnjecteerd, zijn de fronsrimpel, de kraaienpootjes en het voorhoofd. Het is een vrijwel pijnloze behandeling die u probleemloos tijdens een consultatie kunt laten uitvoeren. Botulinetoxine type A is de werkzame stof van de preparaten Boucouture of Xeomin (Merz), Botox (Allergan), Dysport (Ipsen).

Waarvoor wordt het gebruikt?

BOCOUTURE® is geïndiceerd voor de tijdelijke verbetering van het uiterlijk van matige tot ernstige verticale lijnen tussen de wenkbrau­wen, te zien bij het fronsen (glabella-lijnen, frons of denklijnen), de laterale periorbitale lijnen (kraaienpootjes), die bij een glimlach zichtbaar zijn, en de rimpels van het voorhoofd. Er zijn flesjes met 50 en 100 units botuline te krijgen. Vanaf 1 januari 2016 zijn wij wettelijk verplicht om 21% BTW aan te rekenen (zie verschijning in staatsblad op 30 december 2015). Hieronder vindt u de aangepaste tarieven incl. BTW.

Wanneer is het resultaat zichtbaar en hoe lang houdt het effect aan?

Een verbetering treedt gewoonlijk op binnen 2 tot 3 dagen en het maximaal effect wordt waargenomen op dag 30. Het effect duurt tot 4 maanden na de injectie.

Wanneer is injectie met BOCOUTURE® gecontra-indiceerd?

Overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel botuline neuro­toxine type A of voor één van de hulpstoffen. Algemene stoornissen van de spieractiviteit (bij v. myasthenia gravis, het syndroom van Eaton-Lambert). Aanwezigheid van een infectie of ontsteking op de voorgestelde injectieplaats. Injecties gebeuren enkel na overleg en handtekenen van een toestemmingsformulier (informed consent) waarin alle mogelijke bijwerking ook vermeld staan

Meer informatie vindt u op

Fillers

Niet-permanente fillers: hyaluronzuren (bv. Belotero®) werken doordat ze statische rimpels en plooien vullen. Fillers zoals Radiesse® hebben ook nog biostimulerende of collageen aanmakende eigenschappen. Deze middelen worden ook volledig afgebroken.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Om meer volume te verkrijgen van:

  • Neus-Lippen plooi
  • Rokerslijntjes rond de mond
  • Vollere lippen en lipcontour
  • Marionet-lijnen
  • Jukbenen
  • Traangoot
  • Wangen
  • Kaaklijn

Wanneer is het resultaat zichtbaar en hoe lang houdt het effect aan?

Een verbetering treedt gewoonlijk qausi onmiddellijk op met maximaal effect na 2 weken. Het effect duurt ongeveer 9 maanden tot anderhalf jaar na de injectie.

Meer informatie vindt u op